Gianfranco Frattini voor Bernini

Gianfranco Frattini, geboren 1926 in Padua. Studeerde in 1953 af in de richting architectuur aan de Polytechnische Universiteit van Milaan. Na zijn studie ging hij aan de slag in de studio van Gio Ponti. Toen hij hier de nodige ervaring had opgedaan opende hij zijn eigen ontwerpstudio in Milaan.

Frattini richtte zich hoofdzakelijk op interieur – en industrieel design, hij werd met name gezien als expert op het gebied van traditioneel houtvakmanschap. Door de jaren heen ontstonden vele samenwerkingen met fabrikanten zoals Arteluce, Artemide, Bernini, Cassina, Knoll en vele anderen. Met zijn toonaangevende ontwerpen werd Frattini een gewichtige persoonlijkheid in de internationale designdiscipline. Als onder anderen mede-oprichter van ADI in Milaan en onderdeel van het managementteam van het wereldberoemde Triennale di Milano Museum verwierf hij veel aanzien. Bovendien won hij vele prijzen, waaronder de prestigieuze Compasso d’Oro.

Het bureau dat wij aanbieden in onze veiling onder lotnummer 8280 is gemaakt voor Bernini Italy, ontworpen in 1957. Deze uitvoering in het moeilijk te bewerken Palissanderhout toont het houtvakmanschap waar hij terecht om geroemd werd.