LeChic, Feraud en Hulchi Belluni, drie stijlvolle juwelenmerken

Uit een particuliere collectie veilen wij een aantal hoogwaardige diamanten juwelen van een Frans, Belgisch en Nederlands juwelenmerk.

Louis Feraud (1921-1999) was een Parijs ontwerper van haute couture en juwelen. Vanaf het midden van de jaren vijftig kleedde hij de Parijse elite en ontwierp hij de garderobe van Brigitte Bardot voor veel van haar films waardoor hij snel naam maakte bij het grote publiek. Hij won vele onderscheidingen met als hoogtepunt de door de Franse president uitgereikte benoeming tot ‘Officier de la Légion d’honneur’. Vanaf 1996 zwaait dochter Kiki met de scepter van dit Franse luxemerk. In veiling hebben wij een parure bestaande uit een collier (lot nr. 138), armband (lot nr. 139), ring (lot nr. 141) en een paar oorstekers (lot nr. 140).

Hulchi Belluni is een exclusief Antwerps juwelenmerk, opgericht door de Vlaamse Martine Hul in 2001. De juwelen staan bekend als zeer hoogwaardig, met een verfijnde afwerking, veel oog voor detail en een positieve ‘uitstraling’; immers, de naam is een samentrekking van de achternaam ‘Hul’ en ‘Chi’, de Chinese benaming voor levensenergie. Het indrukwekkende diamanten collier (lot nr. 111) en de bijpassende armband (lot nr. 110) zijn hier goede voorbeelden van. Gemaakt van 18 kt. witgoud en volledig bezet met briljant geslepen diamant voelen de stukken beide als een stukje satijnlint in de hand. Op geen enkel vlak is aan kwaliteit ingeleverd.

LeChic, is een oer-Nederlands juwelen merk opgericht door Rien Rozendaal, een telg uit de Rozendaal familie, de bekende goudsmeden van de typerende roosdiamanten sieraden uit onder andere verschillende streekdrachten.
De juwelen zijn, zoals Rozendaal zelf zegt ‘zowel chique en elegant, als sportief en modern’. Frivole en uitbundige creaties zal men bij het merk niet tegenkomen;  ‘Een vrouw mag nooit achter een sieradenset schuilgaan. Het juweel moet juist de persoonlijkheid van de vrouw die het draagt in het licht zetten. Een eenvoudig ontwerp is daarom essentieel.’
De sieraden van LeChic werden in kleine oplages gemaakt. De ontwerpen kenmerken zich door de combinatie van verschillende kleuren goud, het gebruik van diamant in diverse afmetingen en een strakke vormgeving. Alle sieraden van LeChic die wij veilen (lot nrs. 160 – 163) voldoen hier duidelijk aan.