Een collectie juwelen van Gübelin

Het Zwitserse familiebedrijf Gübelin staat internationaal bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit juwelen en edelstenen.

De in 1854 in Luzern opgerichte firma startte aanvankelijk als horlogemaker. In de jaren ’20 kwam daar een sieradenatelier bij en werd er een klein gemmologisch (edelsteenkundig) laboratorium opgericht. In de loop van de twintigste eeuw groeide de reputatie van het laboratorium uit tot één van de grootste en meest gerespecteerde ter wereld, met vestigingen in New York en Hong Kong. Sinds 2013 heeft het bedrijf daar zelfs zijn eigen opleidingsinstituut aan toegevoegd, de Gübelin Academy.

De juwelen die het bedrijf produceert, worden naast oog voor detail en vakmanschap gekenmerkt door het gebruik van de beste kwaliteit kleurstenen.

Sinds haar oprichting is de firma altijd in handen geweest van de familie Gübelin. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door alweer de zesde generatie. De boetiek van Gübelin is vandaag de dag nog steeds te vinden op dezelfde locatie aan de Schweizerhofquai in Luzern.

Deze veiling bieden wij een groot aantal sieraden van Gübelin aan, alle afkomstig uit een particuliere collectie. Hoogtepunten uit de collectie zijn een witgouden ring met een ‘colour change’ paars – blauwe saffier (cat. nr. 194), een gouden collier met driehoekige felgekleurde roodroze toermalijn (cat. nr. 193), een regenbooghanger met bijpassende ring (cat. nr. 200) en een witgouden collier met een heldere blauwgroene toermalijn (cat. nr. 141).

De collectie Gübelin sieraden vindt u verdeeld onder de catalogus nummers 127 – 242.