Een collectie Indiase Juwelen van een particuliere verzamelaar

Uit een particuliere collectie uit Italië presenteren wij dit voorjaar een collectie Indiase juwelen. Na de Tweede Wereldoorlog verliet de verzamelaar het 18e -eeuwse familiehuis in Lombardije om een nieuw leven op te bouwen in New York. Hij leerde Engels en klom uiteindelijk op tot diplomaat in dienst van de Italiaanse regering. In deze hoedanigheid reisde hij veel door landen als China, Afghanistan, Cambodja, Mongolië, Indonesië en zijn favoriet; India, waar hij een huis kocht in New Delhi.

Voor zijn vijftigste verjaardag, in 1976 kreeg de verzamelaar van een hoge Indiase hoogwaardigheidsbekleder een lange gouden traditionele Indiase ketting cadeau. Een liefde voor Indiase juwelen werd geboren.

Het eerste sieraad wat hij kocht was een tulbandornament, een Sarpech (cat. nr. 45), bezet met witte saffieren, rode spinellen en een smaragd. Het sieraad droeg hij geregeld op officiële sociale gelegenheden. Na deze eerste aankoop volgden er meer. De sieraden die wij veilen zijn allemaal in India gekocht en, volgens overlevering, afkomstig uit persoonlijke collecties van Indiase prinselijke en adellijke families.

De collectie Indiase juwelen vindt u in de catalogus onder Provenance: Collectie Indiase juwelen uit de nalatenschap van een Italiaanse diplomaat