Onze aankomende Kunst- en Antiekveiling zal plaatsvinden van 2 t/m 16 november.

KIJKDAGEN:
Donderdag 27 oktober 10.00 – 17.00
Donderdag 27 oktober 19.00 – 21.00
Vrijdag 28 oktober 10.00 – 17.00
Zaterdag 29 oktober 10.00 – 17.00
Zondag 30 oktober 10.00 – 17.00
Vrij toegankelijk, geen afspraak nodig

Veilinggebouw de Zwaan presenteert dit najaar:

Nederlandse iconen van Couture: Hester van Eeghen en Max Heymans

Van ontwerpster Hester van Eeghen (11 November 1958 – 8 April 2021) veilen wij haar complete persoonlijke inspiratie collectie. Het is een verzameling, van veelal historische, tassen en allerhande curiosa. Van 18e -eeuws tot modern, van klein tot groot en van onbekende makers tot bekende designers. Daarnaast komen er een aantal door Van Eeghen handgemaakte unica’s aan bod. De gehele collectie beslaat een kleine 1000 stuks. De collectie toont de grote liefde voor het vak en vormt een onuitputtelijke inspiratiebron.
Van één van zijn persoonlijk goede vriendinnen veilen wij een collectie kleding ontworpen door couturier Max Heymans. Heymans maakte in de jaren ’60 en ’70 furore in de wereld van de haute couture. Zijn ontwerpen, vaak geïnspireerd op Chanel waren geliefd. Zijn extravagante leefstijl opvallende verschijning en tijdloze ontwerpen maakten hem tot de grootste couturier die Nederland heeft gekend.
Afsluitend veilen wij een collectie Costume Jewellery uit de jaren ‘50 – ’80, afkomstig van een particuliere verzamelaarster. De collectie bestaat voornamelijk uit broches in uiteenlopende designs en van bekende huizen zoals Balenciaga, Dior en Yves Saint Laurent.

Dus ben je op zoek naar een uniek mode item? Voor fashionista’s en modeminnaressen, Veilinggebouw de Zwaan is dit najaar jouw modewalhalla.

Waarom Veilinggebouw de Zwaan?

Veilinggebouw de Zwaan is het oudste Veilinghuis van Amsterdam, op het gebied van kunst, antiek en design. Door te kiezen voor Veilinggebouw de Zwaan kiest u niet alleen voor een zeer betrouwbaar adres met jarenlange ervaring, maar ook voor een professionele benadering van een nationale en internationale kopersmarkt.

De Zwaan organiseert drie keer per jaar een uitgebreide Algemene Kunst- en Antiekveiling in haar monumentale grachtenpand aan Keizersgracht. Tijdens de kijkdagen worden alle te veilen goederen, waaronder schilderijen (van Oude Meesters tot Modern), Aziatica, juwelen, zilver, klassieke en design meubelen, klokken, porselein en andere kunstwerken getoond om later te worden geveild. Daarnaast is Veilinggebouw de Zwaan de enige in Nederland met een specialisme in Tribale kunst

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over veilingen

Schrijf je in

Vind hier de catalogus in drukvorm: