Bieden

In de zaal bieden

Voor aanvang van iedere veilingzitting en ook al tijdens de kijkdagen kunt u bij ons vragen om een biednummer waarvoor u zich moet legitimeren. Dit biednummer is voor alle zittingen geldig. Dat biednummer gebruikt u in de zaal. Een half uur voor aanvang van de zitting gaat de zaal open. Niet alle kavels worden getoond: zorgt u ervoor dat u tijdens de kijkdagen de kavels waarin u interesse heeft van dichtbij hebt bekeken. U bent er als bieder verantwoordelijk voor dat u zich van de staat van een object op de hoogte heeft gesteld. Wilt u verschillende facturen ontvangen omdat u bijvoorbeeld ook namens iemand anders biedt? Dat kan.Vraagt u dan twee of meer biednummers aan.

Bieden bij veilinggebouw De Zwaan

Schriftelijk bieden

U besluit om een schriftelijk bod bij ons achter te laten. Dan kunt u meteen tijdens de kijkdagen bij ons een biedformulier invullen. U kunt ook schriftelijk bieden via de online catalogus. U hoeft zich hiervoor maar één keer te registreren.

Wij vragen u altijd om uw naam en adresgegevens en om akkoord te gaan met de veilingvoorwaarden. U geeft aan op welk kavel u een bod wilt uitbrengen. Daarbij geeft u een maximum-hamerprijs aan. De veilingmeester biedt dan namens u tijdens de veiling tot aan het door u opgegeven bedrag of zoveel als mogelijk lager. Per veiling kunt u desgewenst meerdere biedformulieren invullen.
De maximum-hamerprijs is niet per se het bedrag waarvoor het kavel aan u wordt toegewezen. Het kan zijn dat u het voor minder krijgt – maar nooit voor meer. Als er in de zaal, schriftelijk, telefonisch of live online geen andere biedingen zijn, verkrijgt u namelijk het kavel voor de limiet of de lage schatting. Als er twee of meer schriftelijke biedingen zijn van gelijke hoogte, beslist de notaris. Dat gebeurt anoniem.

Wij kunnen uw schriftelijke biedingen op kantoor of via deze website accepteren tot 1 uur voor aanvang van de betreffende zitting. De aanvangstijden van de verschillende zittingen vindt u in de Orde der Veiling.

Live online bieden

Veilinggebouw de Zwaan biedt u de mogelijkheid om live online mee te bieden. Op die manier kunt u vanaf ieder adres met een computer en een goede internetverbinding meedoen tijdens de veiling. Uiteraard zijn onze gewone veilingvoorwaarden en privacy regels ook op deze biedingen van toepassing. Heeft u eerder bij ons live online geboden? Ga dan naar de inlogpagina.

Biedstappen

De veilingmeester is degene die beslist vanaf welk bedrag de veiling wordt geopend. Als er veel schriftelijke biedingen zijn, kan zij besluiten om hoger in te zetten dan de lage taxatie. De veilingmeester beslist zelf met welke stappen zij omhoog gaat, en of het noodzakelijk is om lager te gaan dan de lage schatting.