Twee stuks aardewerk van Picasso

Naast een grote collectie Nederlands aardewerk veilen wij twee stuks bijzonder aardewerk van Pablo Picasso, beide afkomstig uit een particuliere collectie.

Het eerste (lotnummer 2596) betreft de sierschaal ‘Hibou’, gemaakt rond ca. 1955. Een grote ovale schaal met de beeltenis van een uil. Het betreft een limited edition met een oplage van 450 stuks. De onderzijde is gemerkt met ‘Madoura Plein Feu Edition Picasso Madoura Edition Picasso’.

Het tweede stuk (lotnummer 2597) is een bruin aardewerken kan met een decor van zwarte slib met uitgespaarde kleine hoofdjes. De onderzijde is eveneens gemerkt met ‘Madoura Plein Feu Edition Picasso Madoura Edition Picasso’ Ook deze kan is een limited edition; nummer 51 uit een serie van 300 en gemaakt in 1963. De kan is oorspronkelijk afkomstig uit een Franse particuliere collectie van de eigenaar en bewoner van chateau de Turenne, die het stuk erfde van de bekende verzamelaar Andre Lefevre. Via een erfenis is het stuk terecht gekomen bij een Nederlandse particulier die het nu van de hand doet.