Algemene Kunst- en Antiekveiling 3 t/m 17 november 2021

Geachte klant,

Onze aankomende Kunst- en Antiekveiling zal plaatsvinden van 3 t/m 17 november.
Door de huidige omstandigheden is het een ‘LIVE online’ zaalveiling. Dus wel een reguliere zaalveiling maar met heel beperkt publiek. De catalogus, met ruim 4000 lotnummers staat online. Bij elk lotnummer staat de datum en aanvangstijd van de betreffende veilingzitting. Een PDF van het veilingschema vindt u hier.

Bieden
Bieden is mogelijk op de volgende manieren:

– ‘Live Online’. Vanaf uw computer kunt u de veilingzittingen live volgen en dan ook live meebieden. (De ‘live stream’ is pas zichtbaar op onze site kort voordat de veiling zelf begint).
LET OP: BIED VANAF UW PC, NIET VANAF UW TELEFOON OF TABLET

– Door het zelf plaatsen van een maximum bod middels onze online catalogus. De veilingmeester biedt dan tijdens de veiling namens u, indien nodig door tegenbiedingen tot uw maximale bod. U ontvangt geen bericht als uw bod voorafgaand aan of tijdens de veiling is overboden.

– U kunt uw maximum bod (commissiebiedingen) ook per mail, per telefoon of middels een biedformulier aan ons doorgeven.

– Telefonisch meebieden (bij lotnummers met een richtprijs vanaf circa € 400,-). U kunt uw verzoek tot telefonisch meebieden het beste per e-mail doen.

-Als u in de zaal wil meebieden verzoeken wij u vriendelijk dit van tevoren persoonlijk of per telefoon bij ons aan te vragen wegens beperkte beschikbaarheid van plekken in de zaal

-Om, op welke manier ook, mee te kunnen bieden dient u bij ons een account te hebben. Aks u nog geen account heeft, kunt U kunt dit eenvoudig zelf aanmaken middels de button ‘registeren’. U ontvangt een bevestiging van de registratie per e-mail (check spam). Uw account moet daarna nog (éénmalig) door ons worden geaccordeerd. U ontvangt daartoe direct na uw registratie een automatische e-mail (check spam) met het verzoek een kopie van een geldige legitimatie te sturen (plak het BSN nummer af of gebruik KopieID van de Rijksoverheid). Zorg ervoor dat wij uw ID uiterlijk 24 uur voordat u ‘live online’ wil gaan meebieden hebben ontvangen, zodat wij u tijdig kunnen accorderen. Als u twijfelt of u al een account heeft (of uw wachtwoord niet meer weet), kunt u dit HIER na gaan, door uw email adres in te vullen.

Extra Informatieverstrekking m.b.t. aangeboden lotnummers
Uiteraard beseffen wij dat er, nog meer dan doorgaans, behoefte zal zijn aan ‘service op afstand’ voor geïnteresseerden en potentiële kopers. Wij zijn daarom aanwezig om u, juist ook op afstand de komende tijd persoonlijk te voorzien van extra informatie over lotnummers. U kunt uw vragen (bij voorkeur) per e-mail stellen of telefonisch doorgeven. Wij kunnen u conditierapporten mailen, extra foto’s sturen en u laten terugbellen (eventueel met videocall) of -mailen door één van onze specialisten. Wij hebben overigens bij het catalogiseren en fotograferen van de lotnummers al wel getracht zo veel mogelijk (detail)foto’s online te plaatsen en condities volledig te omschrijven.

Kijkdagen
Er zijn 5 kijkdagen: woensdag 27 t/m zondag 31 november. Omdat wij uw en onze gezondheid belangrijk vinden willen wij het aantal bezoekers graag spreiden. Daarom zijn de kijkdagen alleen op afspraak te bezoeken, middels de afsprakentool kijkdagen op onze site. Wij hanteren tijdsblokken van 1 uur, van 10.00-16.00 uur, met een maximum van 40 reserveringen per uur. Wij verzoeken klanten om, bji voorkeur, stipt op de aanvangstijd op het hele uur te arriveren, u kunt wel langer blijven dan het gereserveerde uur. Dank voor u begrip en medewerking hierin!

Verder vragen wij uitdrukkelijk ook uw medewerking tot nog steeds houden van 1,5 meter afstand ten opzichte van anderen en ons personeel en verzoeken wij u dringend ons niet te bezoeken indien u verkouden bent, koorts heeft of hoest.

Ophalen, bezorgen of opsturen van uw aankopen
Ophalen
: Ophalen van de gekochte goederen kan alleen op afspraak. U dient hiervoor bij voorkeur een afspraak te maken via de afsprakentool die we na de kijkdagen online zullen plaatsen. Wij hanteren tijdsloten van 5 minuten, tussen 10:00 en 17:00. U kunt de afspraak uiterlijk tot 3 uur van tevoren plannen. Dit geeft ons de gelegenheid uw goederen klaar te zetten. Gedurende de veilingperiode zijn er tussentijds drie dagen gelegenheid tot afhalen. Na de laatste veiling dag (woensdag 17 november) zijn we nog 4 dagen geopend voor afhalen. Contante betaling bij afhalen willen wij zo veel mogelijk vermijden. Gelieve de aankoopnota, die u per mail ontvangt, daarom per bank te betalen. Pinnen is uiteraard ook mogelijk.

Opsturen per pakket
Kleingoed en schilderijen kunnen per pakket aan u worden toegezonden op elk gewenst adres in binnen- en buitenland. Wij werken hiervoor samen met easy2send. Middels deze link www.easy2send.nl/veilinggebouw-de-zwaan kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen vooraf, of nadat u een aankoop bij ons heeft gedaan, door de aankoopnota aan hen te doen toekomen middels de link. Zodra u ons de aankoopnota heeft voldaan zal easy2send het verdere verpakken en versturen overnemen. U dient dus aan hen de kosten voor verzenden te voldoen.

Bezorgen
U kunt uw aankopen door een transporteur laten bezorgen. Wij hebben twee transporteurs die veel voor ons werken (zie PDF transportpagina voor hun contactgegevens en tarieven). U kunt contact met hen opnemen om een afspraak te maken wanneer ze de goederen bij u komen bezorgen en tevens bij hen een inschatting van de kosten opvragen. Zodra de aankopen bij ons betaald zijn kunnen wij de lotnummers aan de transporteur meegeven. Betaling van transportkosten loopt niet via ons, maar doet u aan de transporteur. Wij zullen kleingoed kosteloos inpakken en klaarzetten, zodat de transporteur enkel hoeft in te laden. Uiteraard kunt u ons ook opdracht geven stukken mee te geven aan een transporteur van uw keuze.

Richtlijnen
Ons team handelt volgens de richtlijnen zoals afgegeven door de Nederlandse staat en het RIVM, wij vragen onze klanten hetzelfde te doen. Uiteraard is al het bovenstaande onder voorbehoud. Mochten de omstandigheden rond het Corona-virus op korte termijn veranderen dan dienen wij mogelijk alsnog andere keuzes te maken met betrekking tot planning en aanpak van de veiling.