Taxaties

Het vaststellen van de waarde van kunst en antiek is een vak apart. U heeft als eigenaar baat bij een kundige taxatie. Onze specialisten taxeren voor veiling, voor verzekering en voor successie en onderlinge verdeling. Professionaliteit en discretie staan daarbij voorop.

Taxatie voor veiling

Wilt u iets inbrengen voor de veiling? U kunt de geschiktheid voor veiling laten beoordelen door bij ons langs te komen met de goederen of foto’s daarvan.
Wanneer het om grotere aantallen objecten gaat, of grote stukken, kunnen we de goederen bij u thuis bekijken en taxeren. We hebben jarenlange ervaring in het taxeren van boedels en collecties voor veiling. U kunt bij Veilinggebouw de Zwaan, het enige veilinghuis in Nederland met een afdeling voor tribale kunst, ook terecht voor een vakkundige taxatie van uw verzameling etnografica.

Voor een afspraak belt u met 020-6220447. Een eerste indicatie kunnen wij ook geven op basis van foto’s die u naar ons kunt mailen via info@dezwaan.nl. Als het veel of grote bestanden betreft, gebruikt u dan WeTransfer via www.wetransfer.com. (kosteloos)

Indien het een grote boedel betreft brengen onze specialisten ook bezoek aan huis. In welke gevallen dit van toepassing is overleggen wij graag met u, aan de hand van foto’s kunnen wij bepalen of en welke specialist het beste langs kan komen. Ook dit advies is kosteloos en vrijblijvend.

Overige taxaties

Behalve kosteloze en vrijblijvende taxatie voor veiling verzorgen wij ook officiële taxaties voor successie, boedelverdeling of verzekering. Voor verzekering krijgt u een taxatierapport met daarop de vervangingswaarde. Deze waarde is gewoonlijk (veel) hoger dan de reële marktwaarde of taxatie voor veiling. U moet namelijk in staat zijn om van het bedrag tamelijk direct een naar soort, kwaliteit en staat gelijkwaardig object te kopen. De kosten bedragen € 150 uur voor het eerste uur en € 120 voor de volgende uren.

Wij volgen de gedragscode van de Federatie TMV, de Federatie van Taxateurs / Makelaars / Veilinghouders in roerende zaken.