Een particuliere collectie juwelen uit Frankfurt

Dit najaar veilen wij, via de in Duitsland gevestigde taxateur en gemmoloog  (GG) David Hessels, een grote collectie Duitse sieraden afkomstig uit een particuliere boedel. Een bijzondere plek wordt hierin ingenomen door de juwelen van het juweliersbedrijf en goudsmederij Biegel.

Het in Frankfurt gevestigde familiebedrijf Biegel werd in 1964 opgericht door Werner Biegel en inmiddels gerund door zijn zoon Marc – Jens Biegel. Onder zijn leiding staat het bedrijf voor de vervaardiging van hoogwaardige en eigentijdse sieraden. Het team van meestergoudsmeden en ontwerpers produceert een eigen collectie en maakt daarnaast exclusieve ontwerpen in opdracht van de klant. Klassieke werktechnieken worden gecombineerd met eigentijds design en innovatieve productontwikkeling, waarbij ‘karaktervol en helder’ kernwoorden zijn.

De collectie van Biegel die wij aanbieden bestaat volledig uit in opdracht vervaardigde juwelen. Alle juwelen zijn daardoor uniek, er is geen tweede exemplaar. Veelal met kostbare edelstenen, zoals grote diamanten, Colombiaanse smaragden en Ceylon saffieren die door de klant zelf zijn aangeleverd is een collectie ontstaan die naast esthetiek ook speelsheid en durf uitstraalt.

U vindt alle sieraden uit deze collectie onder vermelding van “Een particuliere collectie uit Frankfurt”