Live online bieden

Veilinggebouw de Zwaan biedt u de mogelijkheid om live online mee te bieden. Op die manier kunt u vanaf ieder adres met een computer en een goede internetverbinding meedoen tijdens de veiling. Tijdens de veiling is er een button op de homepagina die u naar de live veiling verwijst. Zorg ervoor dat u geregistreerd en ingelogd bent en regelmatig de pagina ververst. Uiteraard zijn onze gewone veilingvoorwaarden en privacy regels ook op deze biedingen van toepassing. De ‘live stream’ is pas zichtbaar op onze site kort voordat de veiling zelf begint

In de zaal bieden

Om tijdens de veiling in de zaal te kunnen bieden heeft u een kaart met een biednummer nodig. Deze kunt u voor aanvang van iedere veilingzitting of tijdens de kijkdagen bij de balie aanvragen. U zal gevraagd worden om een legitimatiebewijs te laten zien. Het biednummer is voor alle zittingen geldig. Een half uur voor aanvang van de zitting gaat de zaal open. Biedt u ook voor iemand anders? Vraag dan nog een biednummer aan zodat er twee verschillende facturen gestuurd kunnen worden.

Highlights

Een commissiebod achterlaten

Voor aanvang van de veiling is het mogelijk een commissie bod achter te laten. Dit wordt ook wel een schriftelijk bod genoemd en staat voor het maximale hamerbedrag dat u voor het gewenste kavel zou willen bieden. De veilingmeester biedt dan namens u tijdens de veiling tot het door u opgegeven bedrag. Wanneer er geen tegenbieders meer zijn kan het kavel ook voor minder (nooit voor meer) dan het door u opgegeven bod afgeslagen worden en bent u de winnende bieder. U kunt een commissiebod invullen via een biedformulier op de kijkdagen, via mail of via de online catalogus. Let op: hiervoor moet u bij ons geregistreerd zijn. Wij vragen u altijd om uw naam en adresgegevens en om akkoord te gaan met de veilingvoorwaarden. Wij kunnen uw schriftelijke biedingen op kantoor of via deze website accepteren tot 1 uur voor aanvang van de betreffende zitting. De aanvangstijden van de verschillende zittingen vindt u in de Orde der Veiling.

Telefonisch meebieden

Voor objecten met een waarde hoger dan € 400,- is het mogelijk telefonisch te bieden. Wij hebben slechts een beperkt aantal telefoonlijnen beschikbaar. U kunt uw verzoek tot telefonisch meebieden het beste per e-mail toesturen.

Biedstappen

De veilingmeester is degene die beslist vanaf welk bedrag de veiling wordt geopend. Als er veel schriftelijke biedingen zijn, kan zij besluiten om hoger in te zetten dan de lage taxatie. De veilingmeester beslist zelf met welke stappen zij omhoog gaat, en of het noodzakelijk is om lager te gaan dan de lage schatting.