Klassieke en klassiek-moderne kunst

Deze veiling hebben wij een groot aanbod aan schilderijen en tekeningen uit de 16e t/m 18e eeuw, voornamelijk Hollandse school. Portretten (lotnummer 6401), landschappen en stillevens maken onderdeel uit van het aanbod.

Johannes Klinkenberg was gespecialiseerd in het schilderen van stadsgezichten (vaak topografisch, met een prachtig effect van zonlicht en spiegelend water van een gracht). Vooral door de combinatie die Johannes Klinkenberg wist te leggen tussen enerzijds de eigen historische interesse en de rijke traditie van het Hollandse stadsgezicht maakte hem geliefd bij kunstliefhebbers. Wij bieden één van de mooiste stadsgezichten van Amsterdam van zijn hand aan, gezicht op de Amstel (lotnummer 6450). Uit de 19e eeuw hebben wij verder werken door o.a. Charles Leickert, Andreas Schelfhout, Abraham Hulk (lotnummer 6416), Bernardus Blommers (lotnummer 6448), Otto Eerelman, Floris Arntzenius en Frederik Kruseman.

Uit de late 19e en vroege 20e eeuw hebben wij een breed aanbod aan vroegmoderne kunst.

Georg Hendrik Breitner (lotnummer 6455), Bart van der Leck (lotnummer 6483), Kees Maks (lotnummer 6480), Jan Voerman (lotnummer 6460) en Jan Veth (lotnummer 6515) behoren tot de hoogtepunten uit het aanbod.